Základná škola s materskou školou

Prihlásenie
O škole Dokumenty školy Projekty Povinné zverejňovanie Novinky Kontakt
  • Veľkonočný pozdrav

  • Svetový deň divadla - 27.3.2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň divadla - 27.3.2024.

    Divadlo je zdrojom zábavy, inšpirácie, informácií, poskytuje príležitosť vzdelávať sa a má schopnosť zjednotiť mnoho rôznych kultúr a národov. S našimi žiakmi sme sa pri tejto príležitosti vybrali do Košíc do kina, kde sa premietala animovaná rozprávka, ktorá sa žiakom veľmi páčila.

  • Výlet do Betliara

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet do Betliara.

    Dnes sme sa zúčastnili poznávacieho výletu do obce Betliar. Naše prvé kroky viedli do kaštiela, kde sme mali krátku prehliadku tohto krásneho slovenského národného múzea. Po prehliadke sme navštívili aj tvorivú dielňu, kde sme si spoločne zhotovili farebné vtáčiky. Na záver sme sa poriadne vyšantili na preliezkách, šmýkalkách a hojdačkách na detskom ihrisku. 😁

  • Rómsky talent

    Pri príležitosti medzinárodného dňa Rómov sa v našej škole dňa 8.4.2024 bude konať súťažná prehliadka rómskych talentov. 

    Tvojou úlohou bude ukázať nám aký máš talent práve ty!

    Môžeš nám zaspievať, zatancovať, zarecitovať alebo predviesť čokoľvek, v čom si myslíš, že si dobrý.

    Stačí sa len prihlásiť u sociálnych pedagógov do 5.4.2024.

  • Predškoláci v škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Predškoláci v škole.

    Dnes naši predškoláci spolu s pani učiteľkami navštívili triedu prvákov, aby sa bližšie zoznámili so školským prostredím a s prácou na vyučovaní. Prváčikovia ich krásne privítali a podelili sa s nimi aj o školské lavice, aby si predškoláci mohli vyskúšať, aký je to pocit byť v škole a čo ich od septembra čaká. Samozrejme sa všetci spolu aj učili. Prváci im ukázali ako vedia už krásne čítať a počítať. Predškoláci si vyskúšali na veľkú školskú tabulu napísať aj vlastné meno a vyriešiť zopár jednoduchých úloh. ✍️👩‍🏫

  • Veľkonočné prázdniny

  • Svetový deň vody

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň vody .

    Už tradične si každý rok pripomíname 22. marec ako Svetový deň vody. Tento deň sme si uctili modrým oblečením a vytvorením živej kvapky vody.

  • Vynášanie Moreny - privítanie jari

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vynášanie Moreny - privítanie jari.

    Tradície a zvyky sú stále dôležitou súčasťou nášho života. Pri tejto príležitosti sa zrealizovala rozhlasová relácia, ktorá stručne informovala žiakov o význame príchodu jari. Nasledoval sprievod žiakov a učiteľov s Morenou až ku rieke Slaná, kde sa žiaci rozlúčili so zimou a privítali príchod jari.

  • Marec mesiac knihy- knihy sú nádobami ducha.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec mesiac knihy- knihy sú nádobami ducha..

    Autori kníh otvárajú okná k novým poznatkom a vedomostiam a svojím umením nás vťahujú do sveta fantázie. Žiaci II. stupňa si prostredníctvom kvízu pripomenuli rodáka z Gemera Pavla Dobšinského a jeho nezabudnuteľné rozprávky. V kvíze našli odpovede na mnohé otázky o P. Dobšinskom a jeho rozprávkach. Spoločne so žiakmi sme zhotovili aj výstavu kníh, ktorou si pripomenuli Marec - mesiac knihy.

  • Ponožková výzva

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Ponožková výzva.

    V utorok 21. 03. sme sa na našej škole spoločne zapojili do ponožkovej výzvy a tým si pripomenuli Svetový deň Downovho syndrómu. V dnešnej dobe je veľmi náročné byť iný, či už vizuálne alebo správaním. Ľudia s Downovým syndrómom sú iní po všetkých stránkach, sú však nádherne iní. Vo svojej čistote a dobrosrdečnosti sú inšpiratívni pre nás všetkých. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do ponožkovej výzvy zapojili a obuli si rozdielne ponožky a prišli tak do školy.

  • Knižný kvíz

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Knižný kvíz .

    Keďže tu máme marec mesiac knihy, pre žiakov I. stupňa sme si pripravili knižný kvíz, ktorý žiakov veľmi zaujal. Žiaci s najvyšším počtom bodov boli odmenení vecnými cenami.

  • Rozvojový program pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozvojový program pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia.

    Druhé stretnutie našich prvákov na rozvojovom programe. Ďakujeme za spoluprácu CPP v Rožňave.

  • Svetový deň vody, 22.3.2024

  • Jarná a veľkonočná výzdoba našej školy

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarná a veľkonočná výzdoba našej školy .

    Po dlhotrvajúcej zime k nám nakoniec predsa len zavítala všetkými očakávaná jar. Začína sa prebúdzať príroda, vylieza hmyz, kvitnú jarné kvety. Jar prináša so sebou prvé jarné lúče, ktoré zlepšujú náladu a dodávajú chuť k skrášleniu nášho okolia. Nie je tomu inak ani u nás v škole a tak na chodbách pribudli jarné a veľkonočné dekorácie pripomínajúce, že najkrajšie obdobie roka je už tu. Ruku k dielu priložili šikovní žiaci i pani učiteľky tešiace sa z príchodu jari a Veľkej noci.

  • Zdravotno-výchovný materiál k Svetovému dňu vody


  • Súťaž knižní hrdinovia, ponožková výzva

  • Riaditeľské voľno - 20.3.2024

  • 🐣 Výstava veľkonočný výrobkov 🐣

    Do fotogalérie bol pridaný nový album 🐣 Výstava veľkonočný výrobkov 🐣.

  • Preventívna aktivita na tému: „Obchodovanie s ľuďmi“

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Preventívna aktivita na tému: „Obchodovanie s ľuďmi“.

    V rámci vyučovacej hodiny TECH v triede V.A sme zrealizovali preventívnu aktivitu na tému: „Obchodovanie s ľuďmi“ so zameraním na ochranu ľudských práv a predchádzaniu všetkých formám intolerancie. Žiakov sme informovali o organizácií IOM a aj o tom, na čo si dávať pozor pred vycestovaním za prácou do zahraničia a tiež ako postupovať v prípade, že by sme sa dostali do problémov. Žiakov sme tiež informovali o mobilnej aplikácií SAFE ktorá je určená najmä pre mladých ľudí, upozorňuje na rizika obchodovania s ľuďmi. Žiakov táto preventívna aktivita veľmi zaujímala a v závere diskusie sme si všetci spoločne pozreli film 0800 800 818 o obchodovaní s ľuďmi a žiaci si vypracovali spoločný projekt k danej téme.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

    Dňa 11.3. 2024 sa našej škole uskutočnilo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína. Žiaci prvého stupňa predviedli svoje recitátorské umenie a tí najlepší boli odmenení diplomom a vecnými cenami.

strana: