Základná škola s materskou školou

Prihlásenie
O škole Dokumenty školy Projekty Povinné zverejňovanie Novinky Kontakt
  • Svetový deň vody, 22.3.2024

  • Jarná a veľkonočná výzdoba našej školy

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarná a veľkonočná výzdoba našej školy .

    Po dlhotrvajúcej zime k nám nakoniec predsa len zavítala všetkými očakávaná jar. Začína sa prebúdzať príroda, vylieza hmyz, kvitnú jarné kvety. Jar prináša so sebou prvé jarné lúče, ktoré zlepšujú náladu a dodávajú chuť k skrášleniu nášho okolia. Nie je tomu inak ani u nás v škole a tak na chodbách pribudli jarné a veľkonočné dekorácie pripomínajúce, že najkrajšie obdobie roka je už tu. Ruku k dielu priložili šikovní žiaci i pani učiteľky tešiace sa z príchodu jari a Veľkej noci.

  • Zdravotno-výchovný materiál k Svetovému dňu vody


  • Súťaž knižní hrdinovia, ponožková výzva

  • Riaditeľské voľno - 20.3.2024

  • 🐣 Výstava veľkonočný výrobkov 🐣

    Do fotogalérie bol pridaný nový album 🐣 Výstava veľkonočný výrobkov 🐣.

  • Preventívna aktivita na tému: „Obchodovanie s ľuďmi“

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Preventívna aktivita na tému: „Obchodovanie s ľuďmi“.

    V rámci vyučovacej hodiny TECH v triede V.A sme zrealizovali preventívnu aktivitu na tému: „Obchodovanie s ľuďmi“ so zameraním na ochranu ľudských práv a predchádzaniu všetkých formám intolerancie. Žiakov sme informovali o organizácií IOM a aj o tom, na čo si dávať pozor pred vycestovaním za prácou do zahraničia a tiež ako postupovať v prípade, že by sme sa dostali do problémov. Žiakov sme tiež informovali o mobilnej aplikácií SAFE ktorá je určená najmä pre mladých ľudí, upozorňuje na rizika obchodovania s ľuďmi. Žiakov táto preventívna aktivita veľmi zaujímala a v závere diskusie sme si všetci spoločne pozreli film 0800 800 818 o obchodovaní s ľuďmi a žiaci si vypracovali spoločný projekt k danej téme.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

    Dňa 11.3. 2024 sa našej škole uskutočnilo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína. Žiaci prvého stupňa predviedli svoje recitátorské umenie a tí najlepší boli odmenení diplomom a vecnými cenami.

  • Výroba darčeka pre mamičku alebo babičku k MDŽ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výroba darčeka pre mamičku alebo babičku k MDŽ.

    Pri príležitosti MDŽ si žiaci 1.stupňa vyrobili papierové kvety, kytičky a pozdravy, ktorými obdarovali svoje mamky alebo babky.

  • MDŽ v našej škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album MDŽ v našej škole .

    Naši milí kolegovia nezabudli na náš sviatok a obdarili nás krásnou ružičkou, ktorá nám vyčarila úsmev na tvári. Za toto milé gesto Vám veľmi pekne ďakujeme.

  • 7.3. sa našej škole uskutočnilo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína. Žiaci druhého stupňa predviedli svoje recitátorské umenie a tí najlepší boli odmenení diplomom a vecnými cenami.

  • Jarné prázdniny

  • Riaditeľské voľno

  • Karneval

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

    Fašiangový čas plynie ako voda. Aby sme v ňom stihli všetko podstatné, museli sme sa poponáhľať. Každoročne organizujeme karneval v škole, v priestoroch telocvične. Pani učiteľky z 1. stupňa vyzdobili telocvičňu balónmi, konfetami a maľovanými škraboškami. Deti sa zabavili pri rôznych súťažných hrách a pred vyhodnotením najlepších masiek sa do sýtosti vytancovali. Všetkým maskám patrí obrovský obdiv za nápaditosť, pani učiteľkám poďakovanie za realizáciu nápadov a za zorganizovanie krásneho podujatia.

  • ❤️ Valentínska pošta ❤️

    Do fotogalérie bol pridaný nový album ❤️ Valentínska pošta ❤️.

    Je zvykom, že 14. februára sa u nás v škole zrazu všetko začervená a dostane srdiečkový tvar. Valentín si získal obľubu preto, že je spojený s láskou. K Valentínovi neodmysliteľne na našej škole patrí aj naša valentínska pošta aj tento rok sme na ňu nezabudli. Každý mal možnosť potešiť niekoho blízkeho, napísať pár milých slov, či vyznať lásku. Pošty bolo veľmi veľa, naše žiačky nám pri samotnom triedení veľmi pomohli. V pošte boli pozdravy zaľúbené, priateľské a veselé. Milé pozdravy potešili všetkých žiakov a zamestnancov školy.

  • Návšteva našich žiakov v Gemerskej knižnici a v Gemerskom osvetovom stredisku

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva našich žiakov v Gemerskej knižnici a v Gemerskom osvetovom stredisku.

    Žiaci I. stupňa a II. stupňa ZŠ boli dňa 13.2.2024 a 14.2.2024 v Gemerskej knižnici kde si pre našich žiakov zamestnanci knižnice pripravili informačno-vzdelávacie podujatie v podobe čitateľského okienka a súťaže. Gemerské osvetové stredisko malo pre našich žiakov pripravené fašiangové tvorivé dielne. Žiaci si svoje výrobky mohli zobrať domov alebo nechať v škole. Ďakujeme veľmi pekne za pozvanie a spoluprácu Gemerskej knižnici a Gemerskému osvetovému stredisku v Rožňave.

  • Návšteva baníckeho múzea v Nižnej Slanej

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva baníckeho múzea v Nižnej Slanej.

    Keďže tento týždeň sa s detičkami učíme o rôznym pracovných profesiách, priblížili sme im aj prácu baníka a to návštevou baníckeho múzea v Nižnej Slanej, kde si detičky mohli pozrieť expozíciu o baníckom povolaní. :)

  • Valentínske pozdravy

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentínske pozdravy.

    S dedičkami našej materskej školy sme si dnes pripomenuli sviatok sv. Valentína. Každé dieťa vyrobilo krásnu Valentínku, ktorú z lásky podarujú svojim rodičom. :)

  • Valentínska pošta

  • Učenie hravou formou

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Učenie hravou formou .

    Učenie hravou formou rozvíja osobnosť detí po pohybovej ale aj rozumovej stránke. Myšlienku "škola hrou" už propagoval učiteľ národov Ján Amos Komenský. Táto forma výučby umožňuje lepšie si zapamätať nové znalosti a zároveň si aj hneď vyskúšať nové zručnosti a je pre účastníkov celkovo zábavnejšia. Preto aj naše detičky si niektoré precvičovali, iné sa učili novým vedomostiam. 😉

strana: